рашков антоанета цонева

Бойко Рашков се срещна с депутата Антоанета Цонева

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков проведе среща с народния представител Антоанета Цонева. Срещата бе по искане на депутата от листата на Демократична България, която сърдечно благодари на вицепремиера и министър на вътрешните работи за предоставения отговор на въпрос, свързан с разпоредената нова проверка за полицейско насилие.

Министър Рашков увери, че след приключването й ще бъде дадена и повече яснота  по случая. Лично усетих как независим министър може да си върши работата, коментира вътрешния министър. Той категорично заяви, че отговорите на поставените въпроси към институцията влиза в задълженията на  Министерството на вътрешните работи, затова, ако има необходимост от допълнителна информация, няма и не може да бъде отказана, така както и помощ, ако някой се нуждае от нея и е в компетенциите на ведомството.

Двамата коментираха и въпроси, свързани с постигане на справедлива наказателната отговорност, което би върнало доверието на хората. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи сподели в аванс твърдото си намерение да продължи със започналата проверка за строителството на АМ „Хемус“, защото изясняването на всички факти около това е национален проблем.