Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев: Време ни е да излезем от „стабилността“ на застоя!

Депутатът от ДБ Ивайло Мирчев във Фейсбук:

Ефектът, когато си управлявал 12 години, паднеш от власт, заради тежки корупционни практики и установиш, че едно служебно правителство се справя в пъти по-добре от теб за 4 години мандат. За 3 месеца служебният кабинет свърши повече работа и показа по-висока ефективност от ГЕРБ за 4 години.

Голямата тема не е защо има трети поредни избори и дали може да има четвърти след 6 месеца. Голямата тема е защо 12 години бе търпян Бойко Борисов с некадърния си екип, направен за смях от назначените от Радев временни министри?

И на тоя фон е смехотворно, че ГЕРБ са решили да плашат хората с… демокрация. Не знам дали си давате сметка, но стабилността, за която тези преситени от власт кръгове се тупат по гърдите, реално е стабилността на едно блато. И няма как да е иначе – към държава, насилствено държана в миналото, няма откъде да потекат реки от инвестиции.

Всички големи инвестиционни проекти за региона ни подминаха, с 200. Кой ще иска да налива пари и да е предприемач в държава, където бизнесът бива награждаван с абсурдни административни тежести, а Българската банка за развитие си отглежда корпулентни любимци и прилежащите им бизнеси. В същото време всеки светъл и успешен бизнес е под постоянната несигурност и заплахи от ненаказан и – с текущата съдебна система – практически ненаказуем рекет.

Не знам за вас, но на мен тази “стабилност” хич няма да ми липсва и ако цената за излизане от блатото са трикратни избори в една година, така да е. Време ни е да излезем от стабилността на застоя и да вдигнем малко летвата. България наистина може много повече.