градушка

Градушка удари пловдивските села след нечия забрана за изстрелване на ракети

За първи път виждам подобно нещо, досега не бях свидетел на такава градушка и толкова дълго време. Коли със счупени прозорци, наводнение на главния път и закъсали коли и бусове, покривите, разбити керемиди, колекторите  посевите…, каза кметът на селото в община Раковски Виолета Петрова. Заради изгорял кабел е прекъснато и електрозахранване на къща в селото, като хората в нея са останали без ток цяла нощ.

Подобно е било и положението в село Шишманци, както и в Раковски.

След снощната градушка в Ръжево Конаре в община Калояново е унищожена напълно и земеделската продукция в селото, съобщи кметът на селото Димитър Гинов.

Вчера са изстреляни 82 ракети, но за около час, между 19 и 20 часа е имало забрана  и така голяма клетка над Ръжево Конаре е останала необработена, уточниха от  командния пункт на Изпълнителна агенция  "Борба с градушките" в Голям Чардак. Въздушното пространство е трябвало да бъде свободно и затова са ни затворили нас, каза Георги Михайлов от регионалната дирекция.

На този етап не е ясно каква е била причината за налагането на временна забрана за изстрелване на противоградови ракети във въздушното пространство.