съд търново

Обвиняема за грабеж на печеливш лотариен билет е предадена на съд

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишна жена за извършен грабеж на лотариен билет, печелещ 250 000 лева – престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

Обвинението срещу Ф.С. е за това, че на 14 юни 2016 г., в село Царски извор, община Стражица, отнела от владението на малолетно лице, лотариен билет от играта „БИНГО ЛОТО“ на „Националната лотария“, представляващ ценна книга на приносител с номинал от 250 000 лева, собственост на Н. Й., с намерение притовозаконно да го присвои, като употребила за това сила, изразяваща се в насилствено дърпане на лотарийния билет от ръцете на момчето и грабежът е в големи размери.

На 14 юни 2016 г. пострадалата и синът ѝ пазарували в хранителен магазин. Момчето помолило майка си да купи лотариен билет и го избрало от стелажа. Веднага след това, изтрило част от числата и видяло, че печели 100 лв. Зарадвано от резултата, оставило неизтрити позиции и побързало да се похвали на всички присъстващи. Заедно с баща си поискали от магазинерката да им изплати печалбата, но тя отговорила, че това можело стане, когато дойдат представители на играта. Момчето отишло до дома на брат си и на обвиняемата, за да се похвали. Когато изтрили останалите полета и станало ясно, че печалбата е 250 000 лв., обвиняемата дръпнала билета от ръцете му и влязла в къщата. Въпреки последвалите опити на пострадалата, мъжа и сина й да си получат обратно печелившия билет, обвиняемата отказала да го върне, регистрирала го на свое име и на 12 юли 2016 г. получила печалбата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.