Човек с белезници

В ареста остават двамата блъснали патрулка и налитали да бият полицаи

В ареста остават двамата пречили на полицаите да си свършат работата. Това потвърди Окръжният съд в Бургас. Те не са се подчинили на подаден сигнал за спиране със „стоп“ палка и на звуков сигнал, подаден със сирена от полицейски автомобил. Двамата дори са увеличили скоростта на  управляваната от тях кола. По пътя между Бургас и с.Свобода, те отново не са спрели движението си на подаден сигнал  със „стоп“ палка от други двама полицейски служители. Шофьорът дори опитал да избута служебните полицейски автомобили в канавката или да ги притисне към мантинелата. Така той ги блъснал в задната част.

Двете лица са задържани  в с. Веселиново, обл. Ямбол, където отново оказали съпротива спрямо полицейските служители. Единият буйствал и бутал полицейските служители с юмруци, ръце и крака.

Двамата обвиняеми нямат свидетелство за управление на МПС, единият има издадени 24 фиша и четири присъди на Районен съд – Ямбол, за неспазване на ЗДвП, както и престъпления против транспорта. Една от присъдите му е за нанасяне на телесна повреда на служител на МВР при изпълнение на служебните му задължения.

Подобно е съдебното минало и на втория обвиняем, който има четири присъди, като една от присъдите е за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.