съд казанлък

Разследват смъртта на мъж и момче, открити в автомобил в язовир „Копринка“

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършва разследване по досъдебно производство за изясняване на причините за смъртта на мъж и дете, открити в автомобил във водите на язовир „Копринка“ в землището на с. Копринка, обл. Стара Загора.

На 6 март 2021 г., в РУ-Казанлък е постъпил сигнал за изчезването на Б.Р., на 29 г., и на А.Р., на 5 г., които на 5 маарт 2021 г., около 18 часа, са напуснали дома си в с.Копринка, обл. Стара Загора, с моторно превозно средство и оттогава са в неизвестност. Предприето е търсене на лицата, но същото е останало без резултат.

На 1 август тази година автомобилът на Б.Р е бил забелязан в коритото на язовир “Копринка“, за което е бил подаден сигнал на тел. 112. На място са пристигнали полицейски екипи от ОД на МВР – Стара Загора. Незабавно е започнат оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства.

Извършват се активни действия по събиране на доказателства. Назначени са съдебномедицинска, химическа и автотехническа  експертизи. Предстои назначаването на ДНК експертиза.

Срокът на разследването е двумесечен.