съд перник

Задържаха за 72 часа обвиняем, извършил пет престъпления от общ характер

Дежурен прокурор от Перник привлече като обвиняем 19-годишния С.В., след като са събрани достатъчно доказателства за извършени от него пет престъпления от общ характер. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

В хода на разследването е установено, че при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, задържаният е нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата и по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди на служебни полицейски автомобили, собственост на Областната дирекция на МВР – Перник. След произшествието е избягал, за да осуети извършването на полицейска проверка.

Наред с това, обвиняемият причинил и лека телесна повреда на полицейски служител от Първо РУ-Перник, при изпълнение на службата му, като извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Органите на досъдебното производство са събрали и фактически данни, че младият мъж управлявал лекия автомобил с регистрационен номер, издаден за друго моторно превозно средство.

Разследването продължава, наблюдаващият прокурор е внесъл искане в Районен съд-Перник за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.