Валентина Маджарова - ръководител на специализираната прокуратура

Проверката на Гешев ще продължи най-много 4 месеца

Прокуратурата не за първи път работи по сигнали срещу главния прокурор. Това заяви днес ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова. Без да уточни за колко сигнала става дума, тя посочи, че нито един от тях не е прераснал в досъдебно производство. От думите на Маджарова стана ясно, че сигнали е имало както срещу този, така и срещу бившия главен прокурор и срещу председател на върховен съд. Те са били подадени от граждани.

По отношение на сигнала на служебния вътрешен министър Бойко Рашков срещу Иван Гешев за неправомерно разгласяване на СРС Валентина Маджарова изрази убедеността си, че избраният със системата за случайно разпределение на делата спецпрокурор ще работи само по закон и вътрешно убеждение и няма да се влияе от коментарите от страна на Рашков и от страна на ръководството на прокуратурата.

Магистратът работи в звено „Антикорупция“, избран е със случайния принцип между 8-9 прокурори, уточни още ръководителката на спецпрокуратурата. Тя обеща след края на проверката, която може да отнеме между един и четири месеца в зависимост от необходимостта дали трябва да се събират още доказателства, обществото да бъде изцяло запознато с решението на спецпрокурора има или не данни Иван Гешев да е извършил престъпление.