запалени гуми

Сериен подпалвач призна: Взех 20 лева от „едни хора“, за да паля

От седмици в Петрич дишат отровен дим, след серия палежи край ромските махали. Това създава неприятности на общинска управа, а общинска охрана буквално полудя от обслужване на сигнали за нови и нови пожари.

След поредния палеж в терените, служителите на звено „Общинска охрана“, които дежурят и на място, успяха да задържат 16-годишен младеж в момента на паленето. Веднага е подаден сигнал до полицията, където лицето е отведено за разпит, който се провежда и в момента. Предстои да се разбере какви са мотивите за паленето, както и има ли стимули за извършването на това престъпно деяние от непълнолетното лице.

Умишлено подбраният непълнолетен подпалвач е признал, че е взел 20 лева от "едни хора", което потвърждава версията за умисъл, съобщават източници на Struma.com. Жителите на Петрич са потърпевши от подобния действия на хора, които безразборно палят и тровят въздуха, създават обяснимо напрежение и рискове от разрастване на пламъците, а също и нанасяне на щети.

Ежедневно служители на петричката пожарна получават сигнали и отиват да гасят поредното огнище край ромските квартали. Последно стана ясно, че са малко гумите, които се палят, преобладават отпадъци, пластмаса, седалки от бракувани автомобили и други. И днес не е имало запалени гуми.

Община Петрич ще продължи с целенасочените действия за прекратяване на това явление, което повече от десетилетие трови града. От общината призовават който има информация или е свидетел на престъпните деяния, да подава своевременно информация за залавяне на виновните!