мукадес налбант

НФСБ поиска оставката на Мукадес Налбант като зам.-председател на парламента

Днес българският Парламент избра за заместник-председател депесарката, която обяви Левски за престъпник и цензурира Ботев и Вазов. Това се посочва в позиция на патриотичната формация НФСБ, разпространена до медиите.

"Доживяхме позора за заместник-председател на българското Народно събрание да бъде избрана бившият зам.-министър на образованието от Тройната коалиция Мукадес Налбант, обявила Апостола на свободата Васил Левски за „закононарушител в Османската империя, която не била направила нищо – само изпълнявала задълженията си!?“, възмущават се от коалицията.

Тя дръзна да посегне на Ботев, Вазов, Каравелов и Левски и поиска уроците за българските герои в учебниците да бъдат намалени и цензурирани, освен това не признава Баташкото клане и Арменския геноцид, посочват патриотите.

Националният фронт за спасение на България настоява за незабавната оставка на Мукадес Налбант от поста заместник-председател на НС, в противен случай ще настояват за отделно гласуване, което ще покаже "кои партии са българи и кои  – не".