Министерски съвет Стойчо Кацаров

Служебният здравен министър обяви, че подписът му е бил фалшифициран в „Пирогов“

„Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. На 1 март поисках копие на документацията от „Пирогов”. Не съм лежал в болницата, не са ми давани никакви лекарства. Всичко написано от лечебното заведение е фалшиво. В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран”.

Това заяви пред "Нова тв" служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Преди дни директорът на "Пирогов" Асен Балтов беше уволнен след проверка на НЗОК, установила лечение на над 400 пациенти-фантоми. Кацаров твърди, че и той е сред мнимите болни. От болницата обаче обясниха, че той не само е бил преглеждан, но е и получил лечение отвъд правилата. Здравният министър категорично отрече да е знаел, че му пускат клинична пътека, както твърди доц. Атанасов.

По думите му Асен Балтов носи отговорност за подобни фалшиви документи. „Затова го уволних. Опитът да се оправдаят, че ми правели услуга, за да не плащам нещо, което имам право да получа безплатно, е абсолютно нелеп”, мотивира се той.

Според Кацаров кой и как ще бъде наказан за подобно фалшифициране ще реши съдът. „Случаят показва в какво състояние заварвам здравната система след 10-годишно управление на ГЕРБ”, коментира още министърът, който отново заяви, че кризата с коронавируса не е управлявана правилно.