ягуар

САК прави втори опит да продаде „Ягуар“-а, свали цената на 15 200 лв.

Софийската адвокатска колегия (САК) за втори път опитва да продаде „Ягуар“-а, който от години е източник на спорове в гилдията, пише „Лекс“. При първия търг за луксозния, но вече почти 13-годишен автомобил, нямаше нито един желаещ да го купи. Тогава първоначалната цена беше 19 000 лв., а в наддаването можеха да участват само адвокати от София. Сега това ограничение е отпаднало и всеки ще може да участва в търга. А цената е свалена на 15 200 лв. (с ДДС). Още след първото обявление много столични адвокати са дошли да огледат колата, но повечето, всъщност са проявили интерес най-вече към специалния ѝ регистрационен номер – САК 01 САС. Освен това мнозинството са споделили, че първоначалната цена от 15 200 лв. е висока.

В новата процедура наддавателните предложения могат да се подават до 17 ч. на 29 юли 2021 г. в запечатан бял плик с посочване на него от кого е. Пликът трябва да бъде оставен на регистратурата на Софийския адвокатски съвет на бул. „Т. Александров“ № 137.

Задатъкът за участие в търга е 500 лв.

Наддавателните предложения ще бъдат отворени на 30 юли 2021 г. в 11 ч. „Обявеният за купувач следва да внесе предложената цена в 7-дневен срок от обявяването му за купувач по посочената по-горе банкова сметка на Софийската адвокатска колегия, като се приспадне внесеният задатък. Ако обявеният за купувач не внесе в срок предложената цена, с протокол на комисията по бюджет и финанси за купувач се определя наддавачът, направил следващото по размер наддавателно предложение“, обясняват още от САК.