нива канабис

Ченгетата спипаха над 2 тона канабис в Сандански

Полицейската операция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена на 13 и 14 юли. Припомняме, че на 13 юли,  в хода на акцията, осъществена в района на местността Редев Андък, землище на с. Любовище, служителите на  РУ – Сандански откриха три парцела, обособени като ниви, със засадени общо около 542 канабисови растения –  с общо тегло около 1540 килограма.

Вчера, в новострояща се сграда в комплекс с къщи за гости в с. Любовище, служители на РУ – Сандански са разкрили наркооражерия. Тя е била оборудвана с  всички необходими съоръжения за отглеждане и производство на марихуана. В помещението са открити около 555 канабисови растения с приблизително общо тегло 250 килограма, както и към 390 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. В землището на същото село униформените установили и нива с изградено напояване и засадени около 129 тревисти растения. При полеви наркотест насажденията – с общо тегло около 380 килограма, реагирали положително на канабис.

Като съпричастен към случаите със заповед за срок до 24 часа е задържан 52-годишен мъж от Мелник.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Междувременно полицаите от РУ – Петрич са иззели 123 растения, тежащи общо към 154 килограма, които реагирали на канабис при полеви наркотест. Насажденията са открити в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността Горчевица, землище на с. Скрът. При операцията е била проверена и къща с прилежащо към нея дворно място в петричкото село Струмешница, откъдето са иззети около 0,77 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис.

За срок до 24 часа е задържан обитателят на жилището.