гадател

Миролюба Бенатова: На следващи (предсрочни ) избори ГЕРБ ще си върне позициите

Миролюба Бенатова във Фейсбук:

От вчера мислех да пиша кой е големият печеливш от тази, на вид, нарочно дразнеща игра на Слави. Изглежда да е Борисов. И като доказателство, се сетих за ефекта " Волен Сидеров" през 2005а. Нямаше друг по-сигурен начин за осигуряване на втори мандат на Георги Първанов, от това Волен Сидеров да се класира за балотаж, както се и случи. И това да накара всички "да бранят демокрацията", привиждайки в Първанов "нормален човек", на фона на съвсем умишлено демонстриращия крайност Волен. И на пресконференцията след първия тур изпъква един "смел журналистически въпрос" към току що спечелилия второ място Сидеров. От неизвестния тогава репортер Веселин Иванов, а сега известен като ликвидатора на BITи "Правен свят", и пресаташе на главния прокурор Иван Гешев. Та, тогава Веселин Иванов блесна с въпроса: г-н Сидеров, от кога не сте си пили хапчетата?

Много хора му се зарадваха тогава, защото им пасваше на вътрешното усещане и настроение. За мен имаше нещо гнило в това настървение срещу Сидеров, квалификации и липса на журналистика. Години по-късно видяхме същото, когато един уж бивш сподвижник на Сидеров го удари пред натфиз, така че да изглежда, че е бит от полицай. Активни мероприятия, се наричат тези неща. При тях и двете страни са наясно, че участват в режисирани сценки.

Сега е интересно да не изпуснем кой минава незабелязано, докато Слави играе Сидеров.

Ще го кажа по друг начин. На фона на предложението на Слави, всеки друг "експертен кабинет" вече би изглеждал по-приемлив. На следващи избори ГЕРБ ще си върне позициите. И за да не бъде допуснато това, останалите партии ще одобрят "по-добрия експертен кабинет", в който ще са същинските подводни камъни, заложени от "здравите сили". Енергията се изхаби сега, а времето за вглеждане и бдителност, предстои. Защото партиите не искат избори. Пазарлъците тепърва започват. За реализиране на мечтата на ДПС – експертен кабинет.

Малко от коментара на Иво Инджев: "Очаровани са най-вече самите гербаджии. Не могат да се нарадват, че има и друг злодей на хоризонта, което прави техния доказан злодей да изглежда като добряк и жертва на задаващото се по-голямо зло. Това е ре(д)акцията на гузните, които много добре знаят, че заслужават наказанието си да бъдат прогонени, но няма да си признаят това. За тях Слави е сламката, която сега пребоядисват от Титаник на Ноев ковчег. Злобеят и раздават тъпи остроумия, начело с техния вожд, който се скъса да се хили самодоволно на специална изява по повод соловия ход на егоиста от Учиндол във връзка с трудностите, които той създава на истинските му врагове от демократичния спектър на българското общество."