пловдив община

Инспектори на РЗИ нахлуха в общинския съвет на Пловдив

Инспектори на РЗИ – Пловдив нахлуха и прекъснаха заседанието на Общинския съвет. Това става точно по време на дебатите за заема от 40 милиона лева, който градската управа иска да изтегли, пише "Марица". "От Гърция ли дойде сигналът", подвикваха старейшини, вероятно заради новината, че бившият кмет и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев е заминал да отмаря в южната ни съседка.

Ударният екип на РЗИ се появи точно, когато групата на ГЕРБ, която е твърдо против заема, губеше битката с поддръжниците на идеята да се тегли кредита, без който големите проекти няма как да се реализират. Никога от началото на пандемията не е правена проверка на заседанията на Общински съвет, коментираха помежду си съветниците.

Инспекторите пък започнаха да проверяват кой има сертификат за ваксиниране и кой не. На тези, които бяха без маски и не са имунизирани им бяха поискани личните карти, за да им бъдат наложени глоби.

Заради проверката председателят на Общинския съвет Александър Държиков даде почивка. Общинска съветничка, хваната в крачка, отказа да даде личната си карта на здравните инспектори, за да бъде санкционирана. По тази причина служителките на РЗИ повикаха полиция в залата, за да установят самоличността на женатd