цигани

Полицията предотврати масов бой в циганския квартал на Пещера

Екипи на полицейското управление в Пещера и ОДМВР-Пазарджик работят по изясняване на случай на грубо нарушаване на обществения ред в пещерски квартал. Процесуалните действия се извършват под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Снощи около 23.00 часа e получен сигнал за сбиване в квартал „Луковица“, според данните имало пострадали. Незабавно са насочени полицейски и медицински екипи. На място служителите на реда установили, че стара вражда между две групи от живущи в квартала била в основата на скандал, който бързо прераснал в сбиване, на място са се събрали и десетки жители на махалата. При влизане на едната от линейките в зоната на конфликта по специализирания автомобил са хвърляни камъни и бутилки, не са нанесени сериозни щети, няма пострадали и медицински лица.

С цел предотвратяване разрастването на напрежение, по разпореждане на директора на ОДМВР-Пазарджик, към Пещера били насочени още 7 екипа от районните управления от областта и от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, призовани са и всички служители от почиващите смени на районното управление в Пещера. В резултат на предприетите комплексни действия напрежението било овладяно. При извършения оглед са установени щети по стъклата на един лек автомобил, по няколко ролетни гаражни врати и външна ролетна щора.

За срок от 24 часа са задържани трима мъже на възраст между 36 и 60 години от Пещера. В МБАЛ-Пазарджик са настанени двама пострадали, които по тяхно желание тази сутрин са освободени от болничното заведение. По случаите се водят досъдебни производства за хулиганство, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, като процесуалните действия са под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Работата по случая продължава, снемат се обяснения от останалите участници в скандала, както и от жители на квартала, станали свидетели на случая.