Съд Пловдив

Подсъдим „отпразнува“ 5 г. в предварителния арест

Апелативен съд – Пловдив отхвърли искането на Венцислав Караджов за промяна на мярката му от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Той е в ареста от момента на задържането му, вече над 5 години.

Днес започна ново гледане на делото му, след като преди два месеца ВКС отмени доживотната присъда за убийството на родителите му и разпореди  рестарт на второинстанционния процес срещу него, гледан от нов състав на Апелативния съд. Магистратите отчетоха  неразколебано и обоснованото предположение, че той е автор на престъплението и при по-лека мярка има опасност да се укрие.  Освен това, работата по неговия случай не е спирала.

Днес съдът допусна до разпит 4 свидетели и едно вещо лице и назначи 5 експертизи по искане на страните.  Първата е съдебно-икономическа на имотите на убитите, на самия Венцислав Караджов и на съпругата му. Втората експертиза трябва да изработи скица на имота, в който е извършено убийството; сравнителна експертиза на ДНК следите по различни предмети, свързани с престъплението и други подобни.

Основна е балистичната експертиза на намерената гилза, която да се сравни с тези от разкрити и неразкрити престъпления в базата данни на МВР.

Делото бе отложено  за 17 септември тази година.