Съд Варна

Обвиниха варненец за опит да разпространи наркотик в затворническо общежитие

Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд 47-годишния Ж. П. за това, че в условията на посредствено извършителство – чрез трето лице, без надлежно разрешително, е направил опит да разпространи високорисково наркотично вещество, като деянието останало недовършено по независещи от него причини – престъпление по НК.

На 10 октомври 2020 година, при проверка на пратка, предназначена за лишен от свобода в Затворническо общежитие в с. Разделна, надзирателите открили 12 броя пакетчета, съдържащи прахообразно вещество. Направената експертна справка установила, че се касаело за хероин с общо тегло 9,83 грама. Наркотикът бил скрит в подметката на маратонка и бил доставен от нищо неподозираща роднина на получателя, която ги получила от обвиняемия Ж. П.

Видно от приложеното по делото свидетелство за съдимост, 47-годишният мъж бил осъждан с четири влезли в сила присъди за различни престъпления.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет до двадесет хиляди лева.