Човек с белезници

Арестуваха трима пияни журналисти след побой над полицай и охранител

Двама мъже и жена бяха задържани вчера вечерта заради нападение над охранител и полицаи в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 21:20 ч. постъпил сигнал от охраната на сграда на ул. „Г.С.Раковски“ за скандал. Гардът обяснил на дошлите на място униформени, че двама посетители са му нанесли побой. Те нападнали и полицаите, като са им били нанесени удари по главата и гърдите. В крайна сметка под стража се оказали двама мъже на по 46 г. и 36-годишна жена, които според официалната информация са били „във видимо нетрезво състояние“.

По информация на bTV става дума за редактор на новинарски сайт, репортер във всекидневник и фотожурналист. На място са извикани и още два патрула на полицията в столицата. Тримата са откарани в 5-о РПУ. При изясняването на случая по-късно единият от мъжете е бил освободен. Полицаите са прегледани от лекар, събраните материали отиват в прокуратурата.

Междувременно стана ясно, че единият от журналистите е от в."България днес". Главният му редактор Николай Пенчев подчерта, че случаят е чисто битов и няма политически контекст: "Първоначалната информация, която имам и която проверяваме в момента, е, че става дума за битов инцидент, който няма нищо общо с вестник "България днес". Каквито и да са причините, реакцията на колежката е недопустима не само за журналист, но и за всеки човек".