Към затвора

3 г. и 6 м. затвор за измама при прехвърляне на собствеността на общински апартамент

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Хасково са осъдени Г.С. и Д.С. за това, че в съучастие, за периода от април 2018 г до юли 2018 г., в Хасково, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у две лица относно обстоятелството, че ще им бъде прехвърлена собствеността върху апартамент, собственост на община Хасково, чрез сключване на договор за покупко-продажба и с това е причинена имотна вреда в размер на 23 100 лева – престъпление по чл.209, ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, като Д.С. е действал като извършител.

Районен съд-Хасково е наложил на подсъдимата Г. С. наказание от 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим“, а на подсъдимия Д.С. наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 4 години.

Подсъдимите Г.С. и Д.С. са осъдени да заплатят на пострадалите обезщетение за причинените им имуществени вреди от деянието в размер на 23 100 лева, ведно със законната лихва върху тази сума.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Хасково.