темида

Осъдиха четирима за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив са осъдени И.Д., на 43 г., и 27-годишната Л.Д. за това, че  в периода април 2020 г. – 7 май 2020 г., в Пловдив, в съучастие като извършители, са набирали пет жени с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им, като деянието е извършено чрез обещаване, даване и получаване на облаги – престъпление по Наказателния кодекс. И.Д. е осъден и за това, че на 21 февруари 2021 г., в Пловдив, без надлежно разрешително, е държал високорисково наркотично вещество – 0,503 грама кокаин  – престъпление по НК.

По същото досъдебно производство са осъдени и Л.Р., на 45 г., за това, че в периода от юли 2020 г. до 21 февруари 2021 г. включително, в Пловдив, е транспортирал няколко лица от женски пол с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им, като деянието е извършено чрез обещаване, даване и получаване на облаги  – престъпление по НК. И.М. е осъден за това, че от началото на февруари 2021 г. до 21 февруари 2021 г., в Пловдив, е транспортирал една жена с цел да бъде използвана за развратни действия – престъпление по Наказателния кодекс.

Четиримата са се признали за виновни. Районен съд – Пловдив е наложил на Л.Р. наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 8000 лева, а на И.М. – наказание от 1 година „лишаване от свобода“ условно с 3 г. изпитателен срок. На И.Д. е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 5 години и глоба от 10 000 лева, а на 27-годишната Л.Д. – наказание от 2 години „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 4 години и глоба от 6000 лева.

Присъдите са по споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив. Определението на съда е окончателно.