Цветан Цветанов

Мръднал атентатор плаши Цветанов

Ловешката полиция се натегна на големия началник от София Цветан Цветанов, като задържа изперкалnbsp; 60-годишен мъж от с. Слатина заради информация за подготвян атентат. В сряда (28 ноември) в 11,25 ч. на тел. 112 е бил получен сигнал от неизвестен мъж, който заявил, че има информация за подготвен атентат срещу жилище на министър Цветан Цветанов.
Служители от ловешката дирекция приели присърце информацията и след светкавично разследване установили, че сигналът е подаден от телефонен номер, собственост на 60-годишен мъж, живеещ в ловешкото с. Слатина. Той бил арестуван и хвърлен в ареста на ОДП. При разпита му е установено, че той искал да привлече вниманието върху себе, тъй като си имал лични проблеми. Направен му е протокол за предупреждение.
Не е известно кое от жилищата, собственост на министър Цветанов, е било нарочено за мишена на атентата. Вътрешният министър вече разполага с пет апартамента в столицата, след като е продал един за 126 000 лева. Освен това МВР-шефът има къща с дворно място в годечкото село Шума.
Напоследък людите атентатори около вътрешния министър се роят. На 19 септември т.г. до сградата на МВР, в района на ул. Шести септември и Гурко кортежът на Цветанов бе препречен от кофа за боклук. Оказа се, че тя е била поставена там он неизвестен 60-годишен мъж, който на всичко отгоре извадил и газов пистолет. Атентаторът веднага бе задържан и отведен в Първо полицейско управление. Там му беше повдигнато обвинение и наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Изяснено бе, че 60-годишният атентатор живее без постоянен адрес в столицата, има една присъда за хулиганство от 2004 г. и регистрация за закана за убийство. През 2008 г. е бил настаняван в психодиспансер. Тогава на въпрос дали се е притеснил, вътрешният министър Цветанов отговори отрицателно и посочи че бодигардовете му от НСО са реагирали професионално.