Банев

Брендо се предаде доброволно

Обявеният за международно издирване Евелин Банев – Брендо се е предал доброволно тази сутрин около 7:30 часа, съобщиха от МВР. Брендо ще бъде предаден на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.  

Изяснено е, че от година той се е криел в страната с фалшиви документи. По-късно стана ясно, че е придобил и украинско гражданство, поради което не беше екстрадиран и у нас.

Евелин Банев, по прякор Брендо изчезна малко след като получи шест години затвор за пране на пари. През 2018 г. той беше обявен за международно издирване от българските власти, които не го откриха на адреса му, за да го отведат в затвора. 

Още тогава Румъния го издирваше заради десетгодишна присъда за наркотрафик, а в Италия го чакат 20 години затвор отново заради дрога по аферата „Кокаинови крале“.

През 2012 г. Брендо беше задържан у нас и изпратен в Милано, но го върнаха, защото първото му дело, тогава все още висящо, беше в България. Докато чакаше решението, Брендо беше с мярка подписка и забрана да напуска страната. Това не му попречи да избяга и да започне 5-годишното му издирване. 

През миналата година се оказа, че той се е върнал у нас, дори ходил при селски кмет, който му разписал пълномощно.