Паневропейският транспортен коридор №8 между София и Пловдив в частта от автомагистрала Тракия

АПИ праща в ада пътуващите по АМ „Тракия“

Агенция „Пътна инфраструктура“ вече започна гаврата с пътуващите по автомагистрала „Тракия“. Макар че лятото все още официално не е дошло, летните мъки за шофьорите, поели в посока Бургас и морето, са факт.

За десеткилометрова тапа от автомобили сигнализираха очевидци, поели по пътя на летната Голгота заради скудоумието на АПИ. Преди и след тунела „Траянови врата“ движението е изключително затруднено поради ремонтни дейности, съобщиха потърпевши. Колите пълзят в една лента под немилостивите лъчи на юнското слънце, чиито градуси са рекордни за това време на годината.

Дали експертите от АПИ са наясно с прогнозите за времето, не е ясно. Но да се правят ремонти по оживени заради започналите летни отпуски български пътища не е резултат на неосведоменост или незачитане на синоптичните прогнози. Това е диагноза.

Диагнозата показва, че от началото на юни АПИ е сюрпризирала пътуващите по автомагистрала „Тракия“ повече от 10 пъти. Ремонтни дейности са били причина за ззатруднения в движението на 3, 4, 5, 7, 11,14 и16 юни на различни участъци на магистралата.

Това се случва въпреки обещанията на министерството на регионалното развитие и благоустройството през активния летен сезон да не се предвиждат и предприемат ремонти по магистралата. Поне така на 17 юни т.г. се договориха служебният министър на туризма Евтим Милошев и колегата му Виолета Коритарова. И в присъствието на шефа на УС на АПИ инж. Стоян Николов.

Обещанията са едно, диагнозата обаче е дългосрочна. И явно премеждията по автомагистрала „Тракия“ тепърва предстоят…