Седем трафиканти на мигранти са задържани в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив се похвали, че са били задържани и обвинени 7 души от цялата страна за трафик на мигранти. Петър Петров, районен прокурор в Пловдив, уточни, че арестите са били извършени на 14 юни. 

По думите му задържаните имат съпричастност в различна степен относно трафик на афганистански граждани от границата с Турция до Сърбия.  „Едно от тези лица беше задържано на територията обслужвана от Районна прокуратура Пловдив в момента на превоз на 11 афганистанци“, каза Петров. Те са заплатили по 3 хил. евро на човек, за да бъде извършен транспорта по маршрута. 

През изминалите повече от три дни са били извършени много процесуални действия в цялата страна. „Събрани са голям обем доказателства. Установени бяха множество на брой автомобили, които са били подготвени, за да бъде осъществен трафик на афганистански граждани. Осуетени са множество трансфери“, подчерта прокурорът. 

Задържаните за привлечени към наказателна отговорност.  Мярка за неотклонение задържане под стража са получили шестима от задържаните. Жена е пусната под домашен арест с гривна, тъй като е майка на малко дете. 

Димитър Костов, наблюдаващ прокурор в РП-Пловдив заяви, че досъдебното производство е образувано преди около една година. Сред задържаните има двама сръбски граждани и българка с афганистански произход