жандармерия

Жандармерията „профилактира“ видинския кв. „Нов път“ и с. Арчар

Ирена Данаилова

Видинчани днес сутринта бяха изненадани от наличието на много униформена полиция, жандармерия и представители  на специалните части за борба с тероризма. По-късно стана ясно от съобщение на полицията, че се провежда специализирана полицейска операция на територията на Областната дирекция на МВР-Видин.

Униформените проверяват моторни превозни средства и лица от активния криминален контингент, инспектират търговски обекти и заведения във видинския ромски кв. „Нов път“ и в с. Арчар. Служителите на МВР извършват превантивна и контролна дейност в рискови населени места и квартали, изведени на базата на текущия полицейски анализ.

В операцията участват екипи от структурите на областната дирекция и Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ (ГДЖСОБТ).

Акцията има за цел противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред и предотвратяване на престъпления, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите.

Териториалният обхват на полицейските действия през днешния ден ще се променя в зависимост от оперативна обстановка.

Полицейската акция срещу купуването на гласове се провежда и във видинското село Сланотрън, съобщиха местни жители. В селото има много униформени, автомобили на полицията и жандармерията, както и линейка.

Местните твърдят, че служителите на реда са призовали хората да не напускат къщите си и на практика селото е блокирано.