канабис амфетамин

Задържаха във Видин 37-годишен мъж с канабис и амфетамин

Ирена Данаилова

Снощи (27 май) служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Видин иззеха 108 грама сух канабис и 104 грама амфетамин. В хода на предприетите действия срещу наркоразпространението в града, криминалистите задържаха 37-годишен мъж. Малко преди да щракнат белезниците, той изхвърлил на етажната площадка в блока найлонова торба с два плика. При полевия наркотест, зелената суха листна маса от единия плик реагирала на канабис, а белите бучки в другия – на амфетамин.

Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Мъжът, който е криминално проявен, е бил задържан за срок  до 24 часа и приведен в полицейския арест. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а от Наказателния кодекс.

През миналата година във Видинска област при полицейски  проверки са установени и иззети почти всички видове наркотици с изключение на хероин, уточняват от Областната дирекция. А регистрираните случаи на управление на МПС под въздействието на наркотични вещества  са се увеличили със 153.3 % спрямо 2022 година.