МОЛ-София

Заплашиха МОЛ „София“ с бомба

Пореден сигнал за бомба изправи на нокти столичната полиция. Този мишена на заплахата за поставено взривно устройство бе МОЛ на бул. „Ал. Стамболийски“. Той е бил изпратен до служебната поща. Сигналът опразни търговския център в центъра на София. Служителите и клиентите са евакуирани. Извършва се проверка от полицията.

Вчера също имаше отправени бомбени заплахи в столицата. След терористичната заплаха срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по-рано сутринта вчера, сигнал за бомба бе получен и в Съдебната палата в София. От пресцентъра на Софийски градски съд уточниха, че в сградата не се допускат външни лица, а заседанията по всички дела са отложени до приключване на проверката.

По-рано сутринта вчера от МВР информираха, че се разследва заплаха за взривно устройство в Алма матер. Той е бил получен около 8 часа сутринта, на електронната поща на висшето учебно заведение. В него се твърди, че там е поставено взривно устройство. Вътрешното министерство изпрати на място експерти по взривни устройства от Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“. Спецполицаите извършиха проверки в университета, както и всички действия, предписани по закон. По процедура висшето заведение трябваше да бъде затворено за 24 часа, но това не се стигна.