митко от цалапица

Бащата на убития Митко от Цалапица се спомина

Бащата на убития младеж от Цалапица Димитър Малинов е починал. Тъжната новина съобщи във Facebook майката на младия мъж Атанаска Бакалова.

Недялко Малинов е издъхнал в сряда. По непотвърдена информация през последните месеци мъжът е страдал от тежко заболяване и посещавал болница. Той беше част от протестите с искане за справедливо наказание за убийците на сина му.

Жестокото убийство на 24-годишния Митко от Цалапица шокира страната миналото лято. За убийството му е обвинен 30-годишният Рангел Бизюрев, който месеци наред се укриваше в Дания. Преди дни той беше екстрадиран в България и беше разпитан пред следовател и наблюдаващия прокурор.

По делото са обвиняеми и близнаците Валентин и Борислав Динкови.

Близнаците от Цалапица остават в ареста и ще отговарят за укривателство и подпомагане на Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов. На 26 март пловдивските магистрати решиха Бизюрев да бъде разпитан като свидетел и по това дело.

Близките на убития Димитър се страхуват, че близнаците ще бъдат пуснати без справедливи наказания. Те не са съгласни обвиненията да бъдат разделени и настояват делото да бъде поето от Окръжната прокуратура в Пловдив. 

Миналата седмица защитата на семейството на убития Димитър Малинов от Цалапица поиска нов следствен експеримент с участието на вече екстрадирания у нас Рангел Бизюрев. Искането е депозирано до Окръжната прокуратура.

рангел бизюрев

Бизюрев е заявил, че ще съдейства на полицията за установяване на детайлите около престъплението. Според версията му обидни реплики по негов адрес са станали причина за смъртта на Димитър. Бизюрев му нанесъл четири удара по тялото, но не и в лицето. На побоя е присъствал един от задържаните близнаци – Борислав.

От своя страна Борислав твърди, че фаталните удари са причинени именно от Бизюрев. От прокуратурата съобщиха, че предстои между двамата да бъде направена очна ставка, както и да бъдат разпитани още свидетели.

До момента прехвърлят изцяло вината на Рангел. Твърдят, че само той е бил Митко. Близките на Димитър не са съгласни. Хората в Цалапица, с които съм говорила, многократно са заявявали, че и братята имат участие в убийството. Искаме да бъде направен нов следствен експеримент”, заяви Антоанета Николова, адвокат на семейството на Димитър.