Може да е имало помагачи в убийството на Пейо Пеев

Възможно е да е имало помагачи в убийството на Пейо Пеев, за което са обвинени майка и дъщеря. Може да има още задържани. Това каза пред bTV главният секретар на МВР Живко Коцев. Габриела Славова и Красимира Трифонова са задържани, като Габриела е пусната под домашен арест, за да гледа децата си. Те обаче са под закрила и не са в апартамента.

Основната версия за убийството е спор за родителски права. Коцев заяви, че експертизите ще дадат още светлина за развитието на престъплението. “За втората фаза ще представим допълнително доказателства, които да го уличат и да се обоснове постоянното задържане на Габриела“, посочи главният секретар на МВР. “Тя е пусната под домашен арест с мотив да гледа невръстните си деца, но тогава не е било ясно, че те са при социалните под закрила”, добави той.

Допуска версията да има още хора, оказали помощ на извършителите. “Възможно е да има и други задържани и кръгът на обвиняемите да се разшири. Може да са помогнали за укриване на колата, тялото, да се заличат следите. Доказано е, че жертвата е удушена. Има шокиращ запис, който се използва за нуждите на наказателното производство“, отбеляза главният секретар на МВР.

Автомобилът на мъжа е открит в гора близо до хижа „Алеко“. Има данни, че тъщата е закарала колата там, затова се разследва и как се е прибрала. Наистина е факт, че жертвата е споделил, че има подозрения, че е бил тровен с опиати и си е направил изследвания седмица преди убийството. “Засега не знаем какви са резултатите, но ще направим повторни такива”, уточни Коцев.

За убийството в Цалапица главният секретар на МВР коментира, че Рангел Бизюрев, който е основният заподозрян, се очаква да бъде екстрадиран в България от Дания. “Трудно беше да се локализира, защото той се е местил постоянно в европейски държави, не е стоял на едно място“, допълни той.

За разследването срещу Васил Божков поясни, че Божков е един от проверяваните лица във връзка с убийството на Алексей Петров.