Полицията разби нелегална фабрика за производство на цигари в столицата

Венемира Мачева

Столичната полиция и сектор „Кобра“ разбиха нелегална фабрика за производство на цигари. Акцията е осъществена вчера, 17 октомври, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Незаконната фабрика се е намирала в недостроена къща в квартал „Горна баня“, стопанисвана от 44-годишен криминално проявен мъж от София, който в последствие е задържан.
В постройката е имало оборудвани помещения за производство на тютюневи изделия – модерни машини за рязане и обработка на тютюн, автоматизирани системи за пълнене, пакетиране и опаковка на готови кутии и кашони с цигари.

Органите на реда са открили и иззели 5400 къса цигари без бандерол, около 150 килограма нарязан тютюн, пакетиран в пластмасови съдове, 150 килограма тютюн на листа, 9 кашона с филтри за пълнене на цигари, множество картонени заготовки за производство на кутии за цигари.

Разследването по случая тече под надзора на Софийската районна прокуратурата. От СДВР напомнят, че производството, държането и продажбата на акцизни стоки без бандерол е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.