Бунтуващи се роми

Спецоперация блокира ромските квартали в Казанлък

МВР съобщи, че се извършва мащабна полицейска операция по линия на битовата престъпност в трите ромски квартала в Казанлък. Акцията е във връзка с вчерашния инцидент, в който полицейски служител беше нападнат и прободен с нож.

На терен са повече от 150 служители от „Жандармерия“ и от Районното управление в Казанлък. Към момента има установени наркотични вещества и други вещи, забранени от закона. Има и лица, които са обявени за общодържавно издирване и към момента са издирени, посочи той. Задържани са двама души, операцията продължава.

Междувременно стана известно, че раненият с нож полицай е в стабилно състояние. Той беше нападнат и намушкан с нож в гърба вчера в местността “Казмера” в Казанлък. Полицаят е на дренаж и в реанимация в Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. Засегнат е белият му дроб, проникването е в гръдната кухина.

Инцидентът е станал докато полицейски служители са изпълнявали служебните си задължение в местността “Казмера”. Върху тях връхлетял мъж с два ножа, полицаите отстъпили, но единият се препънал и паднал. Тогава ромът го пробол в гърба.

Нападателят е задържан. Той е на 20 години, криминално проявен и към този момент е бил обявен за общодържавно издирване.