Васил Михайлов - Перник - син на заместник-окръжния прокурор

Условна е първата присъда на Васил Михайлов от Перник

Васил Михайлов, синът на прокурора от Перник Бисер Михайлов, призна вината си по две от повдигнатите срещу него обвинения – за закана за убийство и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. По тези обвинения Районният съд в Сливница го осъди на 20 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

„Васил Михайлов от призна вината си за извършени две престъпления на територията на Перник и му бе възложено наказание лишаване от свобода в размер на 20 месеца с 4 години изпитателен срок“, заяви прокурорът Георги Иванов.

Той заяви, че самопризнанията по двете престъпления са за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство на мъж в близост до детска площадка.

„Съдебният акт в окончателен и е влязъл в сила“, каза още прокурорът. Той подчерта, че заканите за убийство са били през май 2022 г., след което припомни, че срещу Михайлов продължава наказателно производство за извършени от него 8 престъпления и по него предстои заседание в Софийския районен съд през ноември тази година.

„По отношение на Михайлов също така продължава разследване за отправени от него закани за убийство спрямо лице от женски пол на територията на Перник“, каза той, след което уточни, че Михайлов отговаря за общо 10 престъпления.