акция срещу търговия с вот в Бургас

Борбата с търговията на гласове – приоритет на МВР

Следващият месец МВР приоритетно ще работи срещу търговията с гласове, стана ясно на националното съвещание на министерството с участие на премиера Николай Денков и и.ф.главния прокурор Борислав Сарафов. Сигналите за купуване на гласове ще са наша приоритетна задача в следващия месец, заяви вътрешният министър Калин Стоянов по време на съвещанието.

Стоянов заяви, че във връзка с предстоящите местни избори срещу МВР ще започне негативна кампания. „Нейните опорни точки ще бъдат, че МВР изпълнява сценарий, че оказва въздействие и че може да окаже контрол над изборните резултати. В Министерството на вътрешните работи  не работим по сценарий, а по явни сигнали. Призовавам гражданите да са активни“, обясни Стоянов.

„България е една от най-спокойните държави, няма място в страната ни, на което законът не застига. За да бъде такава държава, заслугата е на вас – служителите на МВР“, посочи изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов.

Той добави, че МВР и прокуратурата са партньори срещу престъпността и беззаконието. Мога да поема отговорност от името на прокуратурата, че ние ще подкрепим всички ваши усилия, каза още Сарафов. Той отчете, че ръководството на държавното обвинение е в отлични отношение с ръководителите в МВР.

Прокуратурата осъзнава своята роля и отговорност, при спазването на правата на гражданите. Само заедно можем да постигнем наистина ефективен резултат, добави той.

„От особена важност е гражданите да знаят и да са убедени, че отиват на честни избори, на които техният глас ще бъде зачетен и именно наша отговорност е да създадем условия за това, да положим усилия и да върнем доверието на българите в изборната система и институциите“, посочи Борислав Сарафов.