НСО раздаде хладно оръжие на отличени държавни бодигардове

Общо 15 служители на Националната служба за охрана (НСО) бяха наградени с хладно оръжие за постигане на високи резултати и проявен професионализъм при изпълнение на служебните им задължения, съобщиха от пресцентъра на службата. Началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев връчи наградите на церемония в централата на службата в столицата.

В обръщението си към отличените служители той изрази благодарност за проявяваните от тях отдаденост и дисциплина при изпълнение на служебните задължения и за ежедневните им усилия да поддържат високо ниво на професионална подготовка.

„В моменти, когато отново имаше опити службата да бъде употребена за политически цели, вашето лоялно отношение и професионална рутина, включително в особено рискова среда, не дадоха основания името на НСО да бъде компрометирано“, обърна се ген. Тонев към служителите.  

През 2024 г. НСО ще домакинства на Годишната конференция на службите за сигурност на националните парламенти на държавите от Европейския съюз. На срещата си през юри т.г. ген. Тонев и генералния директор Мария Хосе Мартинес Иглесиас коментираха партньорството между службите за сигурност в усложнената обстановка на хибридни атаки и нарастващо влияние на трети страни в отношенията на Европарламента и националните власти.