Пореден протест в Цалапица – настояват Бизюрев сам да се предаде

Жителите на Цалапица излязоха на пореден протест, съобщи БНР. Тази вечер те са на кръговото кръстовище „Орта хан“ на пътя край селото. 

Малко след 18.00 часа протестиращите с плакати в ръце и скандирания блокираха кръговото кръстовище на „Орта хан“ по пътя Пловдив – Пазарджик. За минути се образуваха километрични колони от автомобили.

После протестът продължи на едно от най-оживените кръстовища в региона.

Близките, родини и приятелите на убития Димитър Малинов повече от месец настояват за прозрачно разследване на престъплението.

Те подчертават, че от съществено значение за хода на разследването ще е залавянето на обвинения за убийството Рангел Бизюрев, защото от неговите показания ще стане ясно дали арестуваните братя близнаци Динкови само са му помагали, или са и съучастници в престъплението.

Майката на Димитър – Атанаска Бакалова се обърна  с призив към Рангел Бизюрев да се върне в България и да разкаже какво се е случило. За Бизюрев има издадена европейска заповед за задържане, в чието съществуване майката на Димитър се е убедила лично тази седмица, след като настояла за това чрез адвоката си. Бакалова е получила едва преди дни и съдебномедицинската експертиза на сина си.

Протестът на кръговото кръстовище на пътя Пловдив – Пазарджик се очаква да продължи до около 21.00 часа, уточняват от БНР.