свят решетки арест затвор

Оставиха в ареста шофьорът-убиец от София

Софийският градски съд остави в ареста Петър Тодоров, обвинен за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.

На 2 септември, около 21:00 ч., 37-годишният мъж прегази дете на пешеходна пътека в центъра на София, минавайки с висока скорост. Момчето, на 15 години, почина от удара. Установено е, че мъжът е шофирал с над два промила алкохол в кръвта. По време на заседанието днес стана известно, че Тодоров се е движил с около 88 км/час. Той е неосъждан, като през 2005 г. му е наложена глоба за шофиране в нетрезво състояние.

Страшно много съжалявам за случилото се, каза Тодоров пред съда. Адвокатът помоли за по-лека мярка за клиента си. Според прокуратурата обаче са налице всички основания за задържането на Тодоров в ареста.

Тодоров има пет нарушения по Закона за движение по пътищата. Първият му акт е от 2005 година. Оттогава има още 4 нарушения, санкционирани с фиш, като само едно от тях е за превишена скорост. Всичките му глоби са платени.