свят решетки арест затвор

Трима в ареста след кървавата саморазправа в бургаското село Прилеп

Трима от задържаните роми за кървавата вендета след тежката катастрофа в Бургаско ще останат в ареста. Както е известно, в понеделник бяха арестувани 7 души, четирима от тях бяха разпитани като свидетели и са освободени. В районното остават бащата, чичото и дядото на детето, който е криминално проявен и е осъждан.

Зверската саморазправа стана след тежък пътен инцидент, завършил със смъртта на дете на улица в село Прилеп. Според наличната информация 6-годишното дете е изскочило внезапно на пътя пред камион с варненска регистрация.

Роднините му празнували наблизо и веднага са дошли на място. Стигнало се е до саморазправа с водача на камиона. По неофициална информация той е бил намушкан с нож.

„Има данни, че те са съпричастни към смъртта на шофьора на камиона. Не са местни жители, били са ангажирани в дърводобива. Обстановката в Сунгурларе е спокойна, няма напрежение. В района има засилено полицейско присъствие”, заяви директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Емил Павлов.

„Днес след изготвяне на съответните експертизи ще имаме яснота по отношение авторството на конкретно лице или лица на деянието. След това прокуратурата ще постанови задържане до 72 ч. и ще внесе искане за мярка неотклонение „задържане под стража“. За подобни престъпления законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Според свидетели компанията, която е нападнала шофьора на товарния автомобил, е била употребила алкохол”, поясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.