ВИП задържане адвокат Георги Гатев

Прокуратурата компрометира Божков с данните за връзката му с Пригожин

Адвокат Георги Гатев, който защитава бизнесмена Васил Божков коментира изнесените данни от прокуратурата, че Божков е комуникирал с лидера на наемниците от „Вагнер” Евгений Пригожин. „Тази информация, която беше изнесена от прокурора, няма нищо общо с делото, което в момента се разглежда. По него няма факти и обстоятелства, които навеждат до някакви връзки с чуждестранни лица”, заяви Гатев.

„Възможно е да има такава информация, не го отричам, но зависи каква е същността на тези разговори, в какво се състои тази комуникация”, посочи той. „Това са нови обстоятелства, които не сме коментирали. След като прокуратурата твърди, че има такива връзки, говори се за съмнителни сделки, евентуално за извършени престъпления, защо досега не е повдигнато обвинение, Божков е обвиняем от 2020 г. Това нещо досега не е направено, защото в тази информация няма никакви данни за престъпление, извършено от негова страна”, категоричен е адвокатът.

По думите му с изнасянето на тази информация прокурорът е целял да компрометира клиента му. „След някои събития, свързани със съдебната власт, той предприе действие за връщането си в страната, когато прецени, че нещата в България се променят в положителния смисъл. Още повече, когато прекратиха едно от наказателните дела срещу него за престъпление срещу държавата“, посочи адвокатът на Божков.