Дирекциите на МВР в Русе и Бургас с нови шефове

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Пламен Първанов е временно преназначен на длъжността директор на ОД на МВР-Русе, съобщиха от МВР. Той бе представен пред състава на областната дирекция от заместник-министър Кирил Ценкин.

Пламен Първанов е роден през 1967 г. в Русе. Професионалната си кариера в системата на МВР започва през 2000 г. като разузнавач в сектор „Криминална полиция” във Второ РУ в областния град. Последователно заема различни длъжности в сектора, а през 2003 г. се премества в група „Престъпления по пътищата” в областната дирекция, като същата година ѝ става началник.

През юли 2011 година, след спечелен конкурс, поема ръководството на Второ РУ, а от  2014 г. оглавява сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР. От 2015 г. до момента е началник на Първо РУ. За проявен висок професионализъм, инициативност и конкретен принос при изпълнение на служебни задачи е многократно награждаван от ръководството на МВР и ОД на МВР.

Николай Ненков, който до момента бе временно предназначен на длъжността директор, се връща на предишната си позиция – началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР.

Нов директор вече има и Областната дирекция на МВР в Бургас. Това е старши комисар Емил Павлов, който днес бе представен от заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Павлов е работил четири години като началник на отдел в Областната дирекция в Бургас. След това четири години е бил зам.-директор на същата дирекция.

„Борбата с нелегалната миграция, пътният травматизъм, битовата престъпност и домашното насилие ще бъдат сред приоритетите в работата на Областната дирекция в Бургас“, обяви старши комисар Емил Павлов. „Моите приоритети за Областната дирекция са такива каквито са и приоритетите на МВР“, допълни той.  По думите му темата за домашното насилие е важна и тревожна и трябват да се насочат усилия и ресурси в тази посока, тъй като има какво още да се желае. Той не коментира бъдещи промени в състава на бургаската полиция.“Намираме се в разгара на летния сезон. За нас най-важното в момента е да бъде гарантиран нормален такъв, да протече както трябва. Едва след това ще преценим дали някъде е необходимо да се извършат промени“, каза още директорът на ОД на МВР.