Килърът от Лозен остава в ареста

Обвиняемият за извършеното в Лозен двойно убийство Чавдар Бояджиев остава в ареста, реши днес Софийският градски съд.

Стоян Стоянов, адвокатът на Бояджиев заяви, че обвиняемият е съгласен с предложената мярка за неотклонение и няма да я оспорва. По време на заседанието стана ясно, че Бояджиев е направил самопризнания и също така се страхува и това е причината да не оспорва мярката за неотклонение. Според прокурор Людмила Николова обвиняемият не е обжалвал мярката за неотклонение от желание за самосъхранение.

Досъдебното производство е образувано на 4 август по неотложност за двойно убийство, за което се предвижда доживотен затвор, доживотен затвор без замяна или затвор от 15 до 20 години. Престъплението е извършено с огнестрелно оръжие по особено жесток и мъчителен за жертвите начин, съобщи вчера зам.- главният секретар на МВР Живко Коцев.

Бояджиев твърди, че е бил длъжник на Иво Колев за сумата от 10 000 лв. и че в деня на убийството се е срещнал с него под претекст, че ще му ги върне, но е имал намерение да поиска още 15 000 лв., за да се укрие в Русия.

Обвиняемият има бели петна и не си спомня всичко, каза адвокат Стоянов. Самопризнанията не са достатъчни за осъдителна присъда, необходимо е и другите доказателства да се стиковат със самопризнанията. Засега това не е налице, каза още защитникът.