МВР-шефът обсъди със синдикатите проблемите в системата

Вътрешният министър Калин Стоянов се срещна днес с представители на синдикалните организации, съобщиха от пресцентъра на МВР. „За мен е огромна чест, че сте едни от първите хора, с които се срещам. Беше много важно и бях планирал този разговор, защото вие защитавате служителите в министерството“, заявил Стоянов. Според него проблемите и въпросите, свързани с правата на служителите на МВР, следва да са приоритет за ръководството на министерството, с оглед ефективната работа и изпълнението на основните функции на ведомството.

На срещата бяха очертани проблемите в системата, създадени или неглижирани в годините. Изразена беше надежда, че със съвместни усилия могат да се постигнат конкретни стъпки за решаването им, пише в съобщението.

Срещата коментираха и синдикатите. Според председателя на сдружение на пожарникарите „Огнеборец“ Венцислав Станков предмет на разговорите с министъра е било обучението, заплащането и облеклото на служителите. Синдикатите настояват за увеличение на заплатите от около 15%, каза Станков. Той посочи, че очаква подобряване на диалога с ръководството на министерството и вярва в това, тъй като новият вътрешен министър идва от професионалните структури.

Надяваме се, че ще бъдат предприети политики в посока решаване на проблемите, посочиха още участвали в срещата. Конкретни ангажименти не са били поети. Сред обсъдените теми са били по-добрите условия на труд, както и поддръжката на техника и сгради. Обучението е също изключително важно, посочи Венцислав Станков. Може да се каже,че сме удовлетворени от срещата, каза още той.