Сигналите срещу Борисов не са стари, обяви прокуратурата

Разпитът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов днес предизвика различни реакции и коментари. Прокуратурата също реагира, но по отношение на съдържанието на самото дело, по което Борисов дава показания, както и по самата процедура. От държавното обвинение поясниха в публикувано становище във връзка със запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Бойко Борисов на разпит, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“, както и внушенията за нередности при прилагането на процедурите, не отговарят на истината.

„Същият е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Бойко Борисов – председател на политическа партия ГЕРБ, М.Н. – бивш министър и др. лица“, пише в становището.

Борисов  е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”, уточниха от прокуратурата.

Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина, гласи още позицията на държавното обвинение.