Посолството ни в РЮА с постна информация за покушението в Кейптаун

Посолството на Република България в Република Южна Африка информира за убийство на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани. До този момент официална информация от съответните власти в страната на акредитация не е получена в българското задгранично представителство, което е установило и поддържа оперативен контакт с компетентните органи и служби.

Посолството на Република България в Република Южна Африка търси информация по официален ред от властите в държавата и веднага след постъпването ѝ ще я предаде на компетентните власти в България. Всяка постъпваща от посолството ни в Република Южна Африка информация се предава в оперативен порядък на Министерството на вътрешните работи по компетентност.

Както „Банкеръ“ вече информира днес по-рано, полицията в южноафриканския град Кейптаун разследва убийството на известния подземен бос от бившата силова групировка ВИС Красимир Каменов-Къро.

Новината бе официално потвърдена от говорителя на полицията в провинция Кейптаун полковник Андре Траут.

Експерти-криминалисти извършват огледи на местопрестъплението в престижното предградие Констанция в града. Телата на четирима души, за които се предполага, че са от български произход, бяха открити по-рано през деня. „Около 8.20 сутринта бяха открити телата на две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години с огнестрелни рани. Смята се, че жертвите са от български произход“, заяви полковник Траут. „Полицията беше извикана на местопрестъплението, след като телата са откритио. Мотивите за множеството убийства все още не са установени, като детективите работят усилено в търсене на улики. Детективите за тежки и жестоки престъпления са започнали разследване“,  уточни Траут.