Иван Гешев

Гешев атакува „непослушните“ шестима от прокурорската колегия

Главният прокурор Иван Гешев подхвана „непослушните“ шестима членове на прокурорската колегия във ВСС, гласували предложението за отстраняването му, още на първото заседание на колегията тази седмица. „Призовавам ви да си направите отвод заради доброто име на прокуратурата. Въпрос на морал“, обърна се Гешев към прокурорите.

Калина Чапкънова от прокурорската колегия предложи искането на Борислав Сарафов за дисциплинарно производство срещу Гешев за записани телефонни разговори да бъде включено в дневния ред. Гешев реагира и заяви, че иска петимата, които са подписали искането за неговото отстраняване, да не участват във взимането на решението. Главният прокурор не включва шестия подписал се в искането си, защото той е в болница.

Искането на Чапкънова беше уважено и прокурорска колегия на ВСС включи в дневния ред предложението на Сарафов за дисциплинарно наказание на Гешев за телефонни записи.

„Непослушните“ шестима от общо 11 членове на прокурорската колегия на ВСС  са Георги Кузманов, Стойко Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов.