Почернени заради катастрофи дават срок да се спре войната на пътя

Пред парламента на национален протест се събраха близки на загинали пешеходци и пострадали в катастрофи. Те настояха законодателите да спрат войната по пътищата.

Към тях се присъединиха и граждани, които след катастрофата на 7 май на столичния булевард „Сливница“, на която загинаха двама души, всяка вечер се събират на лобното им място.

Протестиращите настояха държавата да вземе мерки и да сложи край на смъртните случаи. Те предлагат при шофиране след употреба на алкохол и наркотици извършеното престъпление да се смята за умишлено, а не по непредпазливост.

Организаторите на акцията дават срок от една седмица исканията им да бъдат изпълнени. В противен случай заплашват с гражданско неподчинение, с блокада на магистрали и на десет града в страната.

От Народното събрание протестното шествие продължи до площад „Орлов мост“, където близките на жертвите на катастрофи блокираха за кратко кръстовището. След това те поеха обратно към парламента.

Към тях се присъединиха и хора, които днес бяха на погребението на Ани и Явор – жертвите на тежкия инцидент на столичния булевард „Сливница“ от миналата неделя – на 7 май. Довечера отново ще има протест на лобното им място.