дрегер

Хванаха 12 пияни шофьори зад волана

През изминалото денонощие са установени общо 12 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях петима са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, седем – с над 1,2 на 1000, а един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем водачи, четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 8576 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 825 водачи и пътници. Съставени са 2355 фиша и 615 акта за установени административни нарушения. 

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. Eдин е загинал, а 13 души са ранени при 12 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. В София през вчерашния ден са станали 24 леки и една тежка катастрофа. Пострадал е един човек.