В Бургас задържаха петима заради марихуана за 3 млн. лева

Организирана престъпна група за разпространение на марихуана е разбита на територията на Бургаска облас. Петима са задържани и привлечени към отговорност, съобщиха от прокуратурата. Четирима са от Бургаска област, а петият е от Добричко. Единият от тях е посочен за ръководител – той имал лиценз за отглеждане на индустриален коноп.

В хода на акцията в Несебър и Добрич, полицията е открила 200 кг суха тревна маса, която е била пакетирана и готова за пласиране. Били й направени изследвания, като те показали, че съдържанието на тетрахидроканабинол е в такава степен, че определено не става въпрос за индустриален коноп. Стойността на откритата марихуана се изчислява на 3 млн. лева. Тя била разпределена в пакети по 5 килограма.

Директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Калоян Калоянов обясни, че по случая се работи от месец. По думите му членовете на групата търсили къде на вътрешния пазар да продадат цялото количество, като Калоянов сподели, че няма спомен на територията на Бургаска област да е задържано толкова голямо количество.