Бременната лекарка-трафикант обжалва паричната гаранция от 5 000 лева

Бременната лекарка от Пловдив Искра Персенска, обвинена в трафик на мигранти, е обжалвала наложената ѝ парична гаранция в размер на 5000 лева.

Очаква се съдът служебно да се произнесе по мярката, но защитата й все още няма информация за решението на магистратите. Д-р Искра Персенска отхвърли всички обвинения към нея и категорично отрече да е участвала в трафик на мигранти.

Тя опроверга информацията, огласена от МВР, че е разследвана за шофиране под въздействието на наркотични вещества. Преди дни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е залавяна да шофира с наркотици.

„Не съм употребявала наркотици, никога не съм спирана, никога не са ме проверявали за наркотици, никога не съм ползвала наркотици. Просто безпочвено изказване на министър, непроверено, аз съм готова в София в лаборатория, която той каже, да бъда тествана за всякакъв вид наркотици, ще потърся по-нататък правата си по някакъв начин за такива нелепи обвинения, уронване на престижа ми като лекар, на името на фамилията ми като лекар, неподходящо изказване, непроверено“, заяви лекарката-трафикант.