Овчар, пребил друг до смърт, ще лежи 8 година и половина

Животновъд от Пазарджишко е осъден на 8 г. и половина затвор за убийство на съселянин. Решението на Върховния касационен съд е окончателно, съобщава БНР.

Престъплението е извършено преди две години в местността „Егрека“, където двамата мъже имали овчарник, в който отглеждали животни.

Във фаталната вечер двамата мъже издоявали овцете. По-възрастният, (на 60 години), заявил, че през следващия ден няма да може да дойде в овчарника, тъй като си имал лична работа. Възникнал спор, който прераснал в обиди. Малко по-късно 60-годишният работник си тръгнал, а по-младият (на 44 години) го настигнал по пътя и го пребил.

С усилия пострадалият успял да се прибере в дома си, но през нощта състоянието му се влошило. Близките му повикали „Бърза помощ“ и мъжът бил приет в болница, където по спешност бил опериран.

Въпреки усилията на лекарите, мъжът починал, а медицинската експертиза доказва, че смъртта му е следствие на нанесените тежки увреждания.

Признатият за виновен за убийството получи и 3-годишна присъда за незаконно притежаване на боеприпаси, но съдът реши той да изтърпи само по-тежкото от двете наказания.